61c70365-aecc-41a6-93c1-dd36793b8135 (1)

Evelien en Veerle

Welkom bij Gelukkig Samengesteld. Fijn dat je ons gevonden hebt, want we weten dat het niet eenvoudig is om gespecialiseerde hulpverlening voor samengestelde gezinnen te vinden. Wij zijn Evelien en Veerle. Als relatie- & gezinstherapeuten voor samengestelde gezinnen begeleiden wij jullie graag naar een fijn samenleven in jullie nieuwe gezin.

Zoals elke goede therapeut halen wij onze kennis en deskundigheid niet alleen uit onze studies, maar ook uit de ervaringen met de grootste uitdagingen in het leven. Eén van de grootste uitdagingen kregen wij elks gepresenteerd toen we zelf in een nieuw samengesteld gezin rolden. We lieten ons drijven door de liefde en wisten (gelukkig!) niet waar we aan begonnen waren.

Je kan zowel bij Veerle als Evelien terecht voor begeleiding. Evelien haar praktijk is in Mortsel. Veerle geeft haar begeleidingen in Stabroek. Online werken is ook steeds een mogelijkheid.

Hieronder stellen we elk onszelf voor.

Evelien Van Oost

Ik ben Evelien, stiefmoeder, stiefkind, mama en gepassioneerd coach & therapeut. Ik werd (ondertussen al meer dan 10 jaar geleden) verliefd op een man met drie kinderen (nu 12, 21, 24 jaar). Ondanks alle liefde en goede intenties, botste ik op muren en voelde ik me eenzaam in ons samengesteld gezin. Ik voelde me niet “thuis” en raakte steeds meer “mezelf” kwijt. Ik raakte uitgeput en voelde me leeg.

Over mijn leven in het samengesteld gezin kreeg ik van allerlei hulpverleners weinig helpende boodschappen. Over mijn verlangen naar erkenning en me waardevol voelen in ons gezin, werd ik steevast gewezen op het welzijn van de kinderen en werd er voorbij gegaan aan wat ik nodig had om een plus in huis te kunnen zijn. Ik werd zo ook steeds meer een boze stiefmoeder.

Gedreven door het verlangen naar een stralend leven en een fijn gezin, dook ik allerlei coachingtrajecten, trainingen en therapieopleidingen in. Ik ontdekte de kracht van coaching, ons zelfhelend vermogen, maar ik kwam er ook achter hoe beschadigend stress kan zijn. Stap per stap vond ik mijn mijn stralende ik terug.

Ik voel mij waardevol, durf te schitteren en voel me thuis in ons gezin en houd van het leven. Dat gun ik iedereen! Mijn missie is dan ook om mensen terug in contact te brengen met hun kracht en vandaar uit voluit te leven. Want dat zijn wij allemaal waard!

Leer balans vinden in samengestelde gezinnen met Evelien van Oost, jouw ervaren stress- en burnoutcoach voor plus- en stiefouders.
25956c0d-a9f5-4f9f-a611-d79c06bf8e34

Veerle Van Lissum

Hallo, ik ben Veerle en vorm samen met mijn partner, 2 kinderen en 2 stiefkinderen een samengesteld gezin. Deel uitmaken van een samengesteld gezin, overkwam ons, we stapten er bewust in maar zonder enig idee van wat er allemaal bij komt kijken. En dat bleek ook. Na een tijd kwamen er meer en meer strubbelingen en werd ik meer en meer ongelukkig in ons samengesteld gezin.

Ik stelde me vragen als: Welke plaats heb ik in dit gezin?, Wat verwachten anderen van mij?, Wat mag ik van mijn partner verwachten?, Welke verwachtingen leg ik mezelf op?, Scheppen de oudere stiefkinderen precedenten voor mijn eigen kinderen?

Mede dankzij mijn studies in maatschappelijk werk ben ik sociaal voelend en door mijn eigen zoektocht naar de juiste rol als bio-ouder en als plusouder geraakte ik erg geboeid door de kennis en wetenschap rond samengestelde gezinnen waardoor ik besloot me hierin professioneel te verdiepen.

Omdat ik zelf ervaren heb hoe moeilijk de zoektocht als (stief)ouder kan zijn, sta ik met veel liefde klaar om (stief)ouder(s) te ondersteunen die moeilijkheden ervaren binnen hun samengesteld gezin.

Samen werken als koppel

Voelen jullie dat het tijd is om als een team jullie samengesteld gezin in handen te pakken? Samen creëren we dat warm nest voor iedereen in jullie nieuw gezin. Jullie leren moeilijke situaties samen aan te pakken.

Begeleiding voor stiefouders

In dit traject begeleid ik jou als plusouder in jouw rol en in jouw plek innemen in jouw samengesteld gezin. Ook zelfzorg is hierbij een belangrijke pijler in deze uitdagende situatie. Je staat er niet alleen voor!

Stress- en burn-out coaching

Voel je de druk in je samengestelde gezin? Herken je signalen van stress en burn-out? Laten we samen werken aan jouw rust en balans. Ontdek hoe je anders kunt reageren, grenzen kunt stellen en weer kunt stralen in je (gezins)leven.