Ontdek rust en balans in je samengesteld gezin

Stress- en burnoutcoaching voor ouders en plusouders ondersteunt je naar meer rust en balans in je samengesteld gezin.

Samenleven in een samengesteld gezin kan veel van een mens vragen. Of je nu de bio-logische ouder of de stiefouder bent; er zijn altijd extra ballen in de lucht te houden.

Je doet bijvoorbeeld je best rekening te houden met alle gevoeligheden en belangen die spelen om voor iedereen goed te kunnen doen. Daarbij kan je je eigen noden weleens wat te veel op de achtergrond plaatsen.

De kans bestaat dat je met al deze beste intenties overspannen of zelfs uitgeblust raakt. Signalen hiervan kunnen o.a. zijn:

 • je bent korter van stof, snel boos of geïrriteerd
 • je huilt meer
 • gevoel van eenzaamheid
 • gemis aan eigen ruimte
 • je bent vermoeid en misschien ook verstrooider dan anders
 • slecht slapen of juist heel veel slapen

Heb je een aantal van deze signalen dan is het van belang deze serieus te nemen. Ook als het nu nog “meevalt” is het een goed moment om te starten met stress- en burn-out coaching om de naderende burn-out te vermijden.  Burn-out is immers een proces van langdurige roofbouw op lichaam én geest. Het herkennen van vroegtijdige signalen is essentieel voor preventie.

Durf erover te praten en durf hulp in te roepen.

Het is niet zwak om hulp te vragen; het is moedig om toe te geven dat je ondersteuning kunt gebruiken. Als stress- en burn-out coach en (stief)moeder, begrijp ik de specifieke uitdagingen waar ouders in samengestelde gezinnen mee te maken hebben.

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Samen gaan we op zoek naar de factoren die de meeste stress veroorzaken en energie kosten.

In samengestelde gezinnen komt het vaak voor dat er blokkades zitten omdat er schuldgevoel, schaamte of spanningen rond de loyaliteiten leven. Ook de vele ballen in de lucht houden is een typische stressfactor in een samengesteld gezin.

Ook thema’s zoals laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen of perfectionisme worden in een samengesteld gezin sneller op de spits gedreven.

Stap voor stap begeleid ik je naar inzichten die nodig zijn om verandering in beweging te zetten.

Jouw relatie- en gezinstherapeut voor samengestelde gezinnen

Je leert:

 • anders reageren in stressvolle situaties.
 • Je leert doseren.
 • Je leert grenzen stellen.
 • Je leert anders te kijken naar jullie samengesteld gezin.
 • Je leert wat je te doen hebt om goed voor jezelf te zorgen en weer te kunnen stralen.

Ik wandel met geduld en liefdevolle energie een eindje met je mee tot je zelf weer “uitvliegt”.

Voel je terug stralen in je (gezins)leven

Laat me helpen je emmer te ontladen, stap voor stap, op jouw tempo. Samen creëren we een persoonlijk traject dat afgestemd is op jouw behoeften en de eigenheid van jouw samengesteld gezin. Met aangepaste begeleiding die rekening houdt met de specifieke dynamieken van het samengesteld gezinsleven creëer je voor jezelf een gebalanceerd leven waarin jij weer je stralende zelf kan zijn.

Vraag jullie intakegesprek
Klaar voor een gelukkig samengesteld gezin?